Etusivu Hinnasto Varauskalenteri Säännöt VIP Kauppa Yhteystiedot   Rus
TURVALLISUUDEN TAKEENA ON SÄÄNTÖJEN NOUDATTAMINEN
 
Turvallisuusohjeet radan käyttäjille
 1. Jokaisen ampujan ja muutoin rata-alueella olevan on noudatettava radan käytöstä ja siellä oleskelusta annettuja ohjeita sekä huolehdittava siitä, että ei toiminnallaan vaaranna yleistä turvallisuutta, aiheuta häiriöitä tai tuota vahinkoa toisille radalla liikkuville tai radalle.
   
 2. Ammunnan valvojat huolehtivat yleistä järjestyksestä radalla.
   
 3. Ammunnan valvojien antamia ohjeita ampumapaikkojen käytöstä, vuorottelusta sekä yleisestä käyttäytymisestä on noudatettava.
   
 4. Ampuma-alueella saa olla vain ammunnan valvojan luvalla. Ampuma-alueen ovi pidetään lukittuna.
   
 5. Ampumatilanteissa on ehdoton 0-promilleraja. Ammunnan valvojan velvollisuus on estää ampuminen henkilöltä, jonka hän epäilee olevan alkoholin tai muun huumaavan aineen vaikutuksen alaisena. Ammunnan valvojalla oikeus puhalluttaa tai testata ampujat.
   
 6. Radalla saa ampua vain Suomessa sallituilla ase- ja patruunatyypeillä (metsästyskaliiberin kivääriaseet 22 cal –  375 H&H, kertalaukeavalla ja itselataavalla kertatuliaseella (puoliautomaatti) vain kertatulta ja patruunoina normaalit metsästys- ja kilpailupatruunat) tai radalla olevilla, lainattavilla pistooli- ja revolveriaseilla. Omien aseiden käyttäjiltä edellytetään voimassa olevaa hallussapitolupaa, minkä ammunnan valvoja tarkistaa.
   
 7. Ammunnan valvoja tarkastaa aseet ja luvat ennen rata-alueelle siirtymistä.
   
 8. Rata-alueella liikuttaessa ase on aina pidettävä lataamattomana, lukko avattuna tai ase taitettuna tai mahdollisuuksien mukaan suojuksessa. Aseen saa ladata vasta ampumapaikalla ammunnan valvojan luvalla.
   
 9. Toisen aseeseen koskeminen ilman lupaa on kielletty.
   
 10. Aseen tulee aina, tyhjänäkin olla suunnattuna vain näyttötaulua kohden.
   
 11. Ampumalinjan etupuolelle (ampumapöydän etupuoli, merkitty myös lattiaan) saa mennä vain ammunnan valvojan erityisellä luvalla ja vain silloin, kun muut radalla olevat ampujat ovat laskeneet aseensa ampumapöydälle ja ottaneet patruunat pois niistä
   
 12. Radalla on käytettävä joko omia tai radan kuulosuojaimia. Suojalasien käyttöä suositellaan. Suojalaseja ja kuulosuojaimia voi lainata myös radalta.
   
 13. Ammunta on keskeytettävä heti, jos
 1. Ampuma-alueen seiniin, kattoon tai lattiaan ammutusta harhalaukauksesta veloitamme 50 euroa.
   
 2. Varmista, että aseesi on lataamaton, kun päätät ammunnan. Ammunnan valvoja tarkastaa aseet ennen kun poistut ampuma-alueelta!
 
Ratavastaava
 
Matti Myllynen
Puhelin: 040 5081 693
Sähköposti: matti(at)shootingcenter.fi
Yhteistyössä:

Sako Eränetti B&R Hunting Oy Suomen Jahtimatkat Oy Pallon Rengas bouldersaimaa
Sivuston toteutus: Kaakon Nettipalvelu Oy